Corona Yonego

Hoe gaat Yonego om met Corona

Yonego

Yonego is strategisch partner voor online marketing & strategie in de Benelux. Geboren uit ondernemerschap, ondersteunt Yonego haar klanten met het inzetten en optimaliseren van online marketing.

Door een combinatie van de meest geavanceerde technologie en gezond verstand stellen we onze klanten in staat om substantieel meer inkomsten te genereren uit online marketing dan eraan uit te geven.

Kortom, we helpen bedrijven groeien


Corona COVID-19

De afgelopen tijd is een bijzondere tijd en we hebben dit allemaal nog niet meegemaakt. Corona, COVID-19 raakt iedereen. De huidige situatie raakt mensen op verschillende vlakken. Zo zien we dat het ons raakt op emotioneel, financieel maar bovenal op gebied van gezondheid. Uiteraard is volksgezondheid belangrijk, dat vinden wij ook bij Yonego en al onze platformen. Wij hopen dat corona jou persoonlijk of je directe omgeving niet heeft geraakt of zal raken. Sinds de uitbraak van Corona COVID-19 zijn er een hoop zaken veranderd. Hierin volgen wij bij Yonego de regelgeving vanuit de overheid en berichtgeving vanuit het RIVM, Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. Zoals bekend zijn er een aantal zaken die er voor zorgen om de verspreiding van het corona tegen te gaan zodat het zich niet in rap tempo kan verspreiden.

De bekende zaken die je kan doen om de verspreiding van het corona te voorkomen:

 • Was vaak je handen.

 • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.

 • Gebruik papieren zakdoekjes om je neus te snuiten en gooi deze daarna weg.

 • Schud geen handen.

 • Houd 1,5 meter afstand (2 armlengtes) van anderen.

 • Werk zoveel mogelijk thuis.

Bent u ziek?

 • Blijf thuis bij verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden Celsius.

 • Heb je ook koorts en/of benauwdheid? Dan blijven ook huisgenoten thuis. Als je 24 uur lang geen klachten heeft, mag u weer naar buiten.

Vermijd drukte en geef elkaar de ruimte

 • Zorg dat je altijd op 1,5 meter afstand van anderen kunt blijven.

 • Is dat niet mogelijk, ga dan ergens anders heen.

Waarom wordt opgeroepen zo veel mogelijk thuis te werken?

Het nieuwe coronavirus kan zich verspreiden op plekken waar mensen dicht op elkaar zitten. Dat kan op het werk zijn, zoals op kantoor, maar bijvoorbeeld ook in het openbaar vervoer. Als mensen thuiswerken, komen zij minder in contact met anderen en zitten zij minder op plekken waar veel mensen tegelijkertijd aanwezig zijn. Dit helpt om de verspreiding van het nieuwe coronavirus tegen te gaan.

Waarom mag ik geen handen meer schudden?

Via handen verspreiden zich gemakkelijk virussen zoals het nieuwe coronavirus. Veel mensen zitten ook (ongemerkt) vaak met hun handen aan hun neus of mond. Door geen handen meer te schudden, verklein je de kans om besmet te raken en anderen te besmetten met het nieuwe coronavirus.

Ontvang zo min mogelijk bezoek (maximaal 3 bezoekers)

 • Houd dan 1,5 meter afstand tot elkaar

Wat wordt bedoeld met 'social distancing', en waarom is dat belangrijk ?

Door 'social distancing', ook wel sociale onthouding afstand, heb je minder contact met anderen of houd je afstand tot anderen. Hierdoor is de kans kleiner dat je elkaar besmet. Minder contact met elkaar betekent een tragere verspreiding van het virus. Hierdoor zijn minder mensen tegelijkertijd besmet en raken zorginstellingen niet overbelast. Voorbeelden zijn bijvoorbeeld: thuiswerken, gespreide werktijden als thuiswerken niet mogelijk is, thuisblijven met luchtwegklachten en het mijden van plekken waar veel mensen bij elkaar kunnen komen. Social distancing is een maatregel die deel uitmaakt van een van de scenario's om om te gaan met de verspreiding van het nieuwe coronavirus in ons land. Lees meer over de 3 scenario's.

Waarom moet je afstand houden tot anderen en mag je niet meer met groepen van 10 personen of meer afspreken?

Afstand houden betekent dat je 1,5 meter (twee armlengtes) afstand houdt van elkaar om jezelf en anderen te beschermen tegen besmetting met het nieuwe coronavirus. Door hoesten en niezen komen kleine druppeltjes met het nieuwe coronavirus in de lucht. Mensen kunnen deze druppeltjes inademen en besmet raken. Als je niest komen deze druppels zelden verder dan 1,5 meter. Door afstand te houden en contacten te vermijden, kan het nieuwe coronavirus zich minder makkelijk verspreiden.

Houd er rekening mee dat evenementen en georganiseerde samenkomsten in principe ook niet toegestaan zijn (zie rijksoverheid.nl). Verder gelden er algemene maatregelen, namelijk:

Blijf thuis als je klachten hebt

 • Houd altijd 1.5 meter afstand van elkaar

Bovenstaand proberen we als bedrijf op te volgen. Om verspreiding tegen te gaan en ook aan onze medewerkers te denken hebben wij een aantal regels opgesteld binnen het bedrijf. Alle Yonego medewerkers werken sinds maart vanuit thuis en hebben wij ons kantoor gesloten. Waar wij normaliter veel op externe afspraken gaan bij onze partners hebben wij besloten om voorlopig enkele telefonisch en/of video afspraken te houden. Dit maken we binnen het bedrijf mogelijk door IT gerelateerde oplossingen te bieden voor onze collega’s. Denk aan het werken op laptops, de mogelijkheid om te tweede scherm thuis te installeren, het werken in een drive omgeving en bellen via internet. Daarnaast proberen we wel in contact te blijven met elkaar door gezamenlijke video meetings. In de toekomst willen we als organisatie ook waarborgen dat we aan de eisen van de overheid en het RIVM, Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu, kunnen blijven voldoen. Zo doende zijn we momenteel aan het onderzoeken hoe wij ons kantoor anders in moeten richten om te voldoen aan de zaken van; zorg dat je altijd op 1,5 meter afstand van andere kunt blijven. Mochten we daarnaast weer in de toekomst op afspraken gaan naar onze klanten dan zullen we tevens rekening houden met de voorzorgsmaatregelen.

Daarnaast willen we onze klanten de komende tijd helpen. Dit doen we middels ons CSP, Corona Support Programma. Op basis van je facturen van april t/m oktober krijg je een tegoed voor een aantal mogelijkheden. Op deze manier heb je een tijdelijke korting gekregen op de leads, maar krijg je er wel iets waardevols voor terug zodat we je kunnen helpen in deze zware tijden. De voucher bedraagt 50% van je factuurbedrag , exclusief btw, over eerdergenoemde periode en de tegoeden verlopen 30 december 2020. Uiteraard kan je de vouchers alleen opnemen indien je de facturen hebt voldaan. De diensten zullen worden geleverd in november en december 2020 en zullen passend zijn qua waarde, te weten de genoemde 50% van de door jou betaalde fakturen in genoemde periode. We zullen je daar vanzelfsprekend tijdig van op de hoogte stellen via email.

 • Lead opvolging trainingen. Dit zijn trainingen om te zorgen dat je rendement omhoog zal gaan op je leads. De trainingen zijn; hoe converteer je leads tot deals, hoe gebruik je een CRM om je resultaten te vergroten en het belang van data voor een succesvol bedrijf. Deze trainingen zullen op één centrale locatie zijn of middels webinars, afhankelijk van de corona situatie.

 • Lead conversie audit; audit waar de totale resultaten van lead naar deal worden geïnventariseerd , geanalyseerd en tevens wordt geadviseerd waar groei zit. Deliverable is een concreet actieplan om je conversie te optimaliseren.

 • Consultant uren vanuit onze Agency afdeling. De Consultant uren hebben betrekking op strategie, SEO, CRO en SEA/PPC. Onze marketing specialisten zullen langskomen om advies te geven.

 • Strategie sessie waarin doelgroep, doelstellingen, business propositie worden gematched op basis waarvan een online marketing strategie wordt ontwikkeld.

 • SEO audit; audit waarin de website van de opdrachtgever wordt doorgelicht op organische vindbaarheid. Deliverable is een concreet actieplan om die organische vindbaarheid te optimaliseren.

 • CRO audit; audit waarbij de effectiviteit van de website van de opdrachtgever in termen van conversie en funnel wordt doorgelicht. Deliverable is een concreet actieplan waarmee de funnel kan worden geoptimaliseerd teneinde online conversie te verbeteren.

 • SEA/PPC audit; audit van alle betaalde kanalen van opdrachtgever, waarbij niet alleen naar de inzet zelf gekeken wordt maar ook naar de manier waarop de systemen zijn ingericht de flexibiliteit en toekomstbestendigheid ervan. Deliverable is een concreet actieplan waarmee de inzet van betaalde kanalen geoptimaliseerd kan worden

Wij begrijpen dat het voor ondernemers een moeilijke tijd is en zodoende willen wij onze partners graag helpen. Om onze partners goed te blijven helpen zorgen we uiteraard voor dat we de leads/aanvragen kunnen blijven sturen. Dit doen wij door door te adverteren op de kanalen. We proberen goed zichtbaar te blijven en te zorgen dat wij consumenten verbinden aan ons platform. Daarnaast bieden we onze kennis en expertise aan om partners in deze moeilijke tijden te helpen. Dit om iedereen een duwtje in de goede richting te geven.

Daarnaast onderzoeken wij momenteel of we ons kantoor weer zullen openen, uiteraard volgens het RIVM, Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu, richtlijnen. Ook willen we kijken om eventueel weer afspraken op locatie in te plannen. Dit bij onze partners of op ons kantoor. Ook hier gaan we rekening houden met het RIVM, Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu, richtlijnen. We zullen nauwlettend de regelgeving vanuit de overheid en het RIVM, Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu, volgen.

Wij wensen al onze partners veel (financiële) gezondheid toe de komende tijd en wij helpen graag in deze moeilijke tijd.

Yonego | ROI driven online marketing

Yonego is een online marketingbureau, internationaal actief, met een onderscheidende propositie: ROI driven online marketing. Dit betekent dat het Yonego’s doel niet is om alleen bereik, media-inkoop of gespecialiseerde diensten te realiseren, maar om aantoonbare impact te maken op de bedrijfsresultaten. Dit betekent ook dat Yonego graag de samenwerking aangaat met haar klanten op basis van specifieke doelstellingen en te behalen bedrijfsresultaten, en indien mogelijk haar vergoeding hiermee in lijn aanpast.

Hoe behaalt Yonego deze doelstellingen bij haar klanten? Door Yonego’s eigen specialisten, die een duidelijke kijk en visie op de activiteiten van onze klanten hebben, online marketingstrategieën ontwikkelen en uitvoeren, en gespecialiseerd zijn in SEO, SEA, Display, CRO, Analytics of Content. Daarnaast heeft Yonego een groot partnernetwerk om klanten te helpen op een breder terrein: zowel online als offline marketingcommunicatie. En we ondernemen bij Yonego zelf ook; met meer dan 30 vergelijkingsplatformen in meerdere Europese landen brengen we vraag en aanbod samen. Deze combinatie zorgt ervoor dat we kunnen experimenteren, testen en innoveren binnen onze eigen platformen alvorens we ermee aan de slag gaan bij onze klanten.

Yonego werd 16 jaar geleden opgericht. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een van de toonaangevende marketingbureaus in de Benelux. Dagelijks maken de 90 medewerkers van Yonego echt impact op bedrijfsresultaten met betrekking tot strategie, ontwikkeling en uitvoering van de online marketing campagnes.

Van strategie tot ROI

Onze strategie is gericht op het realiseren van online bedrijfsgroei voor de klanten. Online resultaten komen voort uit het formuleren van een missie en het vertalen hiervan naar concrete doelen. Yonego’s ervaren strategen nemen hier het voortouw in, en bepalen samen met de klant hoe de online business kan groeien en wat daarvoor nodig is.

KPI's en doelen

In overleg met de klant bepalen we de online doelstellingen en KPI’s. Dit gebeurt tijdens strategische sessies. Op basis hiervan bepalen we de mediaplanning en marketingbudgetten.

ROI driven online marketing

Zodra de strategische basis is gelegd, gaan de daadwerkelijke online marketingactiviteiten van start. Betaalde media campagnes worden opgezet, metatags gemaakt, bannermateriaal ontwikkeld, dashboards opgezet en alle campagnes worden intensief geoptimaliseerd op basis van beschikbare gegevens. Dit is een routine van continue optimaliseren en testen. Alle inspanningen zijn gericht op het realiseren van de besproken doelstellingen.

Een actieve samenwerking en structurele kennisdeling zijn hierbij onmisbaar en staan centraal in onze werkwijze. Yonego’s diensten fungeren als middel om de klant te ondersteunen bij het optimaliseren van de ROI en zijn niet het uiteindelijke doel. Met behulp van Yonego’s adviserende- en operationele expertise genereert Yonego meer bezoekers, extra conversies en een optimale ROI. Met deze aanpak genereren we jaarlijks miljoenen euro’s voor onze klanten.

Analyse, rapporten en evaluatie

Dagelijks controleren en analyseren we de resultaten. Deze worden duidelijk weergegeven in dashboards en rapporten, zodat ook de klant overzichtelijk heeft wat er gebeurt. Dit zorgt voor een nauwgezette opvolging van de voortgang, evenals de kans om actie te ondernemen en verbeteringen te realiseren. De resultaten en de algemene voortgang worden besproken en geëvalueerd tijdens de wekelijkse calls. Daarnaast plannen we kwartaalbijeenkomsten in om de bedrijfsdoelstellingen strategie te evalueren en indien nodig aan te passen.

Yonego’s Conversie Formule

Elke opdracht bekijken we door de lens van onze Conversie Formule. Met deze formule concentreren we ons op wat elke potentiële geconverteerde bezoeker onderaan de regel oplevert. Of dit nu in e-commerce is, of een complexe business-to-business organisatie.

Waar geloven wij in?

Wij geloven sterk in het opbouwen van een partnerschap met onze klanten, waar beide partijen van profiteren. Dit betekent dat Yonego nooit een ‘lock-in’ situatie met haar klanten zou creëren. De enige ‘lock-in’ waar je aan zou kunnen denken is een inhoudelijke, omdat de samenwerking met Yonego positieve resultaten oplevert!

Dit betekent dat alle systemen die worden gebruikt om media te kopen, gegevens te analyseren, het gebruik te optimaliseren, etc. waar mogelijk in licentie worden gegeven aan de klant. Als gevolg hiervan zit de klant nooit vast aan een bureau en zou Yonego nooit financieel profiteren van media-inkoop, het gebruik van tools of andere secundaire geldstromen.